F. van der Horst

Maat en Ritme 2

150 oefeningen in het uitvoeren van ritmen

F. van der Horst: Maat en Ritme 2 (0)F. van der Horst: Maat en Ritme 2 (1)F. van der Horst: Maat en Ritme 2 (2)F. van der Horst: Maat en Ritme 2 (3)
AusgabeLehrbuch (mit Noten)
Artikelnr.202139
Autor / KomponistF. van der Horst
Spracheniederländisch
Verlag / HerstellerBroekmans & van Poppel
Hersteller-Nr.BVP 795

Beschreibung

Van der Horst maat en ritme deel 2 is het vervolg op het eerste deel uit deze populaire serie. Componist en leraar muziektheorie op het Sweelinck conservatorium F. van der Horst schotelt opnieuw 150 leuke en leerzame oefeningen in het uitvoeren van ritme voor, voor zangstudie en solfège ofwel zangoefeningen met als doel om uw muzikale gehoor te ontwikkelen. De melodie wordt gezongen zonder de tekst, met gebruikmaking van de namen van de noten.

Van der Horst maat en ritme deel 2 gaat, zoals de boektitel zegt, over maat en ritme. Maat is de indeling in tijd, in delen van gelijke tijdsduur. Elk stukje neemt evenveel tijd in gebruik. Ritme is de onderverdeling en samenvoeging van maatdelen. Ofwel: de afwisseling van lange en korte noten in een muziekstuk. Het praktische, complete lesboek is geschikt voor muziekstudie.

Van der Horst maat en ritme deel 2 heeft een uitdagende opbouw en een heldere uitleg en notenbeeld. U leert over antimetrische figuren, maatwisseling, dubbel ritme en polyritmiek. De oefeningen zijn gerangschikt naar moeilijkheidsgraad.

11,75  €
inkl. MwSt., zzgl. Versand
Auf Lager. Lieferzeit: 1–3 Arbeitstage (Deutschland)
auf den Merkzettel

Verwandte Artikel

F. van der Horst: Maat en Ritme 1
F. van der Horst

Maat en Ritme 1

150 oefeningen in het uitvoeren van ritmen

Lehrbuch (mit Noten)

Artikelnr.: 202133

10,75  €inkl. MwSt., zzgl. Versand
Auf Lager. Lieferzeit: 1–3 Arbeitstage (de)
Zuletzt angesehen
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 Stretta Music. Notenversand – Noten online bestellen und kaufen.

Ihr Spezialist für Noten aller Art. Musiknoten Online Shop, Notenblätter und Play Along per Download, Bücher, Notenpulte, Pultleuchten, Zubehör.

Für das Land Weltweit gibt es eine eigene Stretta Webseite. Falls Ihre Bestellung in dieses Land geliefert werden soll, können Sie dorthin wechseln, damit Lieferzeiten und Versandbedingungen korrekt angezeigt werden. Ihr Warenkorb und Ihr Kundenkonto bleiben beim Wechsel erhalten.

de-netzu Stretta Music Weltweit wechseln de-deauf Stretta Music Deutschland bleiben