Jaap Kastelein, Michiel Oldenkamp

Samen Leren & Samenspelen 1

Vlaams Editie
Complete methode voor individueel en groepsonderwijs

para: TODO

Libro didáctico (con partituras), playback online

Nº de artículo770152
Autor/CompositorJaap Kastelein, Michiel Oldenkamp
Idiomaneerlandés
Alcance64 Páginas
Editorial/fabricanteOldenkamp-Kastelein Publications
N.º del fabricanteOKP 117-118
ISMN9790803556170
14,95 €
Plazo de envío: 4–5 días laborables
añadir a favoritos

Descripción

Na het grote succes van de methode Horen, lezen & spelen hebben Michiel Oldenkamp en Jaap Kastelein hun aandacht gericht op lesmateriaal dat gebruikt kan worden in zowel de klokkenspelles als in de orkestklas (blazersklas). Zij bedachten een compleet nieuwe methode voor jonge blazers en slagwerkers vanaf ongeveer 8 jaar oud. De methode is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de wereld van blazersklassen, muziekscholen en conservatoria in Nederland en Duitsland.

Samen leren samenspelen is een methode voor klokkenspelles en orkestklas in één. In de leerlijn voor klokkenspel ligt de nadruk op klokkenspel-technische zakenzoals nieuwe noten en technische oefeningen. Deze lijn ondersteunt de leerlijn voor de orkestklas, waar meer algemene zaken, zoals ritme, melodie, vorm en samenspel aan bod komen.

De methode bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt er vanaf de eerste noten toegewerkt naar het spelen van duetten.

In het tweede deel ligt de nadruk op het driestemmig samenspelen. Naast het lesboek biedt de uitgebreide website allerlei aanvullend materiaal zoals demo- en begeleidingstracks van alle stukken, aanvullend speelmateriaal en instructie-video’s. De logische opbouw en kindvriendelijke layout met mooie illustraties zorgen ervoor dat deze methode voor kinderen heel motiverend is.