Jaap Kastelein, Klaas de Jong

Easy steps 2

In eenvoudige stappen dwarsfluit leren spelen

para: Flauta; piano ad lib.

Libro didáctico (con partituras), CD-Rom (con acompañamiento de piano para iprimir) 2 CDs

Nº de artículo668919
Autor/CompositorJaap Kastelein, Klaas de Jong
DificultadMedio
Idiomaneerlandés
Alcance64 Páginas; 23 × 30,5 cm
Año de lanzamiento2010
Editorial/fabricanteDe Haske
N.º del fabricanteDHP 1104931-400
ISBN9789043133937
26,99 €
En stock. Plazo de envío: 1–2 días laborables (Alemania )
añadir a favoritos

Descripción

De succesvolle methode Easy Steps is ontwikkeld vanuit de vraag naar een methode met een meer geleidelijke progressie. Er waren namelijk veel methoden op de markt waarin de stappen elkaar te snel opvolgden. Het resultaat is een unieke, praktijkgerichte methode voor gebruik in de muziekles, met alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Nu zijn er nieuwe edities verschenen van de boeken uit deze succesvolle serie. Behalve dat ze in een nieuw jasje zijn gestoken, zijn ze nu nog beter afgestemd op de jeugdige gebruiker en de groepsles. De cds en cd-roms bij de boeken zijn aangepast aan deze tijd en de bijbehorende pianopartijen worden direct meegeleverd op de cd-rom.

Easy Steps is een complete methode in twee delen, die alle ingrediënten bevat voor een succesvolle opleiding van de beginnende muzikant. De methode is rijk geïllustreerd en bevat – naast het nodige oefen- en speelmateriaal – muzikale spelletjes, samenspeloefeningen, gehooroefeningen, en nog heel veel meer. Van alle stukjes wordt de begeleiding (al of niet met voorbeeld) bijgeleverd.

De boeken vormen de basis. Hierin wordt alles behandeld. Hier worden de nieuwe noten en ritmes aangeleerd, met aanwijzingen hoe ze gespeeld moeten worden, en worden allerlei begrippen uit de muziek behandeld. Vooral in het begin zijn de stapjes heel klein: geleidelijke progressie is het motto. Zo krijgt de leerling de kans de verworven vaardigheden goed te verwerken – aan de hand van begrijpelijke uitleg, oefeningen, spelletjes en medleys van bekende liedjes. De duidelijke opzet en overzichtelijke opmaak zorgen voor extra helderheid.

Op de bijgevoegde audio-cds staan de begeleidingen van alle oefeningen en speelstukken. Deze worden vaak ook een keer voorgespeeld. De tempos van de muziek zijn langzaam: meespelen lukt daarom vrij snel.

Bij de boeken van Easy Steps wordt nu naast de cds ook een DVD (deel 1) of cd-rom (deel 2) meegeleverd. Dit vergroot de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk. Op de DVD(-rom) staat een instructievideo waarin de eerste beginselen van het bespelen van het instrument worden gedemonstreerd. Deze video kan worden afgespeeld op een gewone dvd-speler, maar ook op de computer. Met behulp van de computer kunnen pianopartijen van de medleys worden afgedrukt. Een apart pianoboek is dus niet nodig. Daarnaast staan er trios op (deel 1: acht stuks, deel 2: twaalf stuks), waarvan zowel de partituur als de losse partijen kunnen worden afgedrukt.

Onmisbaar voor in de groepsles! Alle begeleidingstracks staan als mp3 op de DVD-rom. Op deze manier is het heel gemakkelijk de juiste track bij het juiste liedje te vinden. De mp3-bestanden kunnen worden overgezet op een mp3-speler. Hierdoor wordt meespelen op iedere plaats mogelijk.