Jaap Kastelein, Michiel Oldenkamp

Samen Leren & Samenspelen 1

Complete methode voor individueel en groepsonderwijs
Deel 1

for: Winds class [flute]

Music lesson book, online playback

Item no.762836
Author/ComposerJaap Kastelein, Michiel Oldenkamp
Languagedutch
Release year2016
Publisher/ProducerEducatieve Muziek en Media
Producer No.EMM116-042
ISMN9790803556132
18.95 €
incl. VAT plus shipping
Delivery time: 2–3 working days (Germany )
add to watch list

Description

Na het grote succes van de methode Horen, lezen & spelen hebben Michiel Oldenkamp en Jaap Kastelein hun aandacht gericht op lesmateriaal dat gebruikt kan worden in zowel de dwarsfluitles als in de orkestklas (blazersklas). Zij bedachten een compleet nieuwe methode voor jonge blazers en slagwerkers vanaf ongeveer 8 jaar oud.

De methode is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionals uit de wereld van blazersklassen, muziekscholen en conservatoria in Nederland en Duitsland. Samen leren samenspelen is een methode voor dwarsfluitles en orkestklas in één. In de leerlijn voor dwarsfluit ligt de nadruk op fluit-technische zakenzoals nieuwe noten en technische oefeningen. Deze lijn ondersteunt de leerlijn voor de orkestklas, waar meer algemene zaken, zoals ritme, melodie, vorm en samenspel aan bod komen.

De methode bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt er vanaf de eerste noten toegewerkt naar het spelen van duetten. In het tweede deel ligt de nadruk op het driestemmig samenspelen. Naast het lesboek biedt de uitgebreide website allerlei aanvullend materiaal zoals demo- en begeleidingstracks van alle stukken, aanvullend speelmateriaal en instructie-video’s. De logische opbouw en kindvriendelijke layout met mooie illustraties zorgen ervoor dat deze methode voor kinderen heel motiverend is.